Friday, December 28, 2012

going to say bye to 2012...



'two thousand twelve' is going to an end...

tak lama lagi 2012 dah nak tutup tirai,
buka pulak tirai baru, 2013..

apapun 2012 memang banyak sangat kenangan untuk i..
especially for w.a.n and i...


there are memories to remember...

like we're collecting money to get married!
then getting married!
then we live together!
then i'm pregnant!
then we go honeymoon!

many dreams that come true this year..
especially for me is getting married...!
actually i already target to get married on 2012 bout yearss ago...
hiks ;)
Alhamdulillah it really2 come true...


live our life with lots of love...


tapi...
bukan yang suka je banyak, yang duka pun boleh tahannn banyaknya..
apapun kami terima by hoping and accept that 
its a lesson to learn to have a brighter future and better life..
Ameen.. :)


Thursday, December 27, 2012

Isnin lepas, my bad day :(

semalam buat check up kat klinik
sepatutnya appoinment adalah hari Isnin, tapi tak dapat nak datang cos tiba2 kena sakit pinggang
pastu pulak tiba2 kena gastrik...huuhuhuhu..
mmg tak dapat nak kemana la kalau dah camtu kan
pastu plan nak pegi klinik keesokan harinya lah,hari Selasa
tak teringat langsung hari tu hari Krismas
konfirm klinik tutup.
so, postponed ke hari semalam,Rabu.

nasib baik masa kena gastrik tu mintak tolong w.a.n belikan dutch lady full cream
lepas minum tu, tidur pastu bangun terus takda lagi gastrik!
dutch lady full cream milk always my best medicine kalau kena gastrik..

pic:google

minum satu kotak kecik tu dah cukup,
untuk badan i ni, minum susu lagi mujarab tau dari makan pil yang klinik bagi tu..
dulu masa selalu makan pil, memang tak mujarab langsung lah..
masa muntah tu,keluar dengan pil-pil yang ditelan tu sekali hahhhh
tu la bertambah-tambah pahit muntah,
so bila dah besar sikit,
i decide on my own tak nak dah makan pil lagi kalau kena lagi gastrik
and
it goes well
its more easy for me to get better without those pills,
drink full cream milk only
Alhamdulillah..i found on my own how to cure my own sickness on gastric
:)

oh.semalam kan pegi check up..
my berat is maintain uolls! 
hehehe
still 65 kg. i like ;)
pastu nurse bagi advice bout my low blood,
bagitau apa yang patut & kena makan tetiap hari untuk tambah darah dalam badan ni..
hope i will get better..
sebab 2 minggu akan datang kena check lagi kepekatan darah..
mine is 9.4.. the nurse cakap 10.5-11 pun masih atas pagar.
means that my blood mmg rendah & not suitable during pregnant..
ni lah sekarang work hard makan makanan yang banyak zat besi..
chaiyook to myself! 

hopefully i can achieve the normal par.. Ameen..

Thursday, December 20, 2012

2012.2012

wooot wooot~
cantik tarikh! tarikh cantik!
20.12.2012
sapa yang befday ari ni untung laaa..
kena celebrate tu!hehehe
pastu, mesti ramai chinese yang kawin agaknya arini..
malay pun sama jugak, maybe ramai yang akad nikah arini,kan.. :)

i baru je lepas masak sikit..
masak masakan simple habis je,hehehe..
buat sandwich sardin,
goreng daging burger,
telur hancur masak sos..
thats it.

selera tekak so kanak-kanak lah lately..
nak makan simple ala2 untuk budak kecik je..
my lil bros mmg suka makanan yang camtu,
so i pun masak la lebih sikit tadi,buat utk diorang skali..
selera i dengan dorang tengah selaras time ni..
selalu nya sebelum ni selera tekak lain-lain,
diorang mmg suka makanan simple dimple camtu,
i pulak suka kadang2 je suka,
sekarang ni semua sama2 suka....
bagus!
jimat tenaga.
hehehee..

oh.haritu ada bagitau ingin nak makan Mcd Chocotop kan..
sekali sampai airport, chocotop tak da! 
maybe coklat tu out of stock..maybe laaaa..huhu


picture from google

a bit frustrated actually, 
but then i change my mind to order Vanilla milk-shake with Oreo..!
i love Oreo..!
first time order vanilla milkshake, 
before ni kalau milkshake pernah order Strawberry flavor only..
and Vanilla milk-shake is not bad at all! plus ada oreo lagi...
its super duper yummy!!!
rasa macam Mcflurry pun ada,
but it is much cheaper than Mcflurry!
one kind of alternative to save the budget..
yeaaaaaahh......
smart me!
kekekeke
;P

Wednesday, December 19, 2012

Saltanat Boutique - ada lagi tudung silk yang baru uolls! jom beli! ;) #2

Ni edisi Floral Design...
sapa yang suka corak corak bunga, corak bunga ala parsi,
atau yang nak cuba suatu kelainan tu..........
tudung ni memang untuk anda yee! :)

setiap design cuma ada satu koleksi sahaja..
adalah sangat sangat terhad..
jadi tak payah nak risau,takda lah tersama dengan orang lain... :)

material tudung ni pula adalah Silk, 
silk yang berkualiti tinggi serta lembut & cantik silk nya..

beli jangan tak beli ok!!
;)


KOD : ORKIDE 1004

UKURAN: 36' X36'

HARGA : RM 83
FREE POSTAGE

MADE IN TURKEY

Kalau berminat, e-mail: wannefash@gmail.com


KOD : ORKIDE 1002

UKURAN: 36' X 36'
  
HARGA: RM 83
FREE POSTAGE

MADE IN TURKEY

Kalau berminat, e-mail : wannefash@gmail.com


KOD : ORKIDE 1005

UKURAN: 36' X 36'

HARGA: RM 83
FREE POSTAGE

MADE IN TURKEY

Kalau berminat, e-mail : wannefash@gmail.com


KOD : ORKIDE 1003.1

UKURAN: 36' X 36'

HARGA: RM83
FREE POSTAGE

MADE IN TURKEY

Kalau berminat, e-mail : wannefash@gmail.com



P/S: BERITA BAIK!!!
kalau beli lebih dari satu, anda akan dapat Special Discount!!!!
jom beli sekarang! :D


Tuesday, December 18, 2012

makan makan makan!



gosh.....lately selera makan dah macam apa dah...
sikit-sikit nak makan...sikit-sikit nak makan!
rasa macam tak henti2 makan.. 
bangun pagi minum anmum, pastu breakfast is a Must.
bukak peti ais carik apa yang dapat d makan untuk sarapan..

kalau breakfast i kena makan yang berat2 sebab bangun pagi sure laparrrr sangat..
pastu selalunya tunggu my mom masak for lunch..
tak tau lah why preggy ni i tak suka nak masak & makan my own masakan..
i will wait my mom to cook lunch.
or W.A.N to cook breakfast..
*manjamanja gitttew :P
since dia cuti masa cuti sekolah ni kan..hehehe

tapi bukan hari ni,
hari ni i yang masak..tapi yang simple2 only..
ok lah kan..hehehe
goreng crinkle cut fried, pastu goreng ayam.
thats it.
simple habis. ;)

kalau semalam lepas lunch,terus i makan kek pandan,
pastu makan roti bun mentega,
pastu my dad balik bawa langsat, i layan makan langsat
tak henti2 makan ok!
tapi semalam i tak dinner..
sebab...
perut dah rasa nak pecah...terlalu penuh!!!

and now, i just had my lunch.
and u know what, 
sekarang i rasa nak makan ice-cream...
T___T
Ice cream Chocotop McD... 
yummy~ yummy~ yummy~ fabolous for tummy~
kekekeke :P


gambar by google
ni gambar lama ni, sebab current price dia RM2.40
goshhh..sedapnyaaaaaa!!!


hopefully W.A.N will bring me to send his friend to airport today,
so i can drop by to buy ChocoTop!!! hehehe 
;)



Saturday, December 15, 2012

Simple Saturday - Pagi sabtu yang best!

Best. sebab dapat makan Laksa sarawak yang paling sedappp di Kuching!!

Best. sebab dapat minum Milo Peng(sejuk) yang paling kawwww di Kuching!!

Best. sebab dapat minum Soya bean fresh setelah lama mencari!!

love today's breakfast!


ni gambar lama..
letak balik, sebab tadi takda amik gambar satu pun..
ni exactly the same laksa, air je lain ;)








p/s: thanks love..may god bless u ;)


Friday, December 14, 2012

Tudung SILK dari TURKI oleh Saltanat Boutique! jom beli..! :)




KOD: VANENSIS 1008

36' x 36'

RM 83
FREE POSTAGE

if Interested, Pls e-mail: wannefash@gmail.com


KOD: VANENSIS 1007

36' X 36'

RM 83
FREE POSTAGE

if Interested,Pls e-mail: wannefash@gmail.com



KOD: VANENSIS 1006

16' x 16'

RM 83
FREE POSTAGE

if Interested, Pls e-mail: wannefash@gmail.com




Rupa keseluruhan tudung2 di atas..
ada pelbagai corak dalam 1 tudung,
ini maknanya setiap lipatan yang berbeza, akan menghasilkan corak yang berlainan...

sangat Unik kan!
so tak lah cepat bosan kannnn??
 ;)

Bagi setiap kod tudung, warna tudung adalah berbeza..
Setiap satu kod mempunyai 1 koleksi sahaja..its Limited!!
kalau dah berminat tu, cepat cepat lah email k!!!!

E-mail je kat wannefash@gmail.com
Untuk tajuk e-mail, guna kod tudung yang korang nak k!
Terima kasih :)


Thursday, December 13, 2012

my Thursday's Short entry.. :)


New year's eve dah makin dekat!!!
weehoo! apa plan malam new year u guys??
i dont have plan yet... gonna think later,hehehe..

New year's eve dah makin dekat.....
means date my pregnancy due date getting nearer!
i am expected to deliver my baby on February..
a February Baby 
;)

Wednesday, December 12, 2012

darah rendah :(



yesterday went to clinic, accompanied by my brother..
pagi semalam pegi klinik untuk check kepekatan darah,called BH.
lepas tu pkul 2 pegi lagi klinik untuk check-up & result of my BH..

and the result is not so good.........
:(
its 9.4, the doctor said kalau 11 baru normal..
cos i need many darah for me & my baby especially masa nak deliver baby,
as u know masa tu banyak darah yang keluar.. and i will need blood for myself..

ada bimbang sikit la,
tadi sampai rumah je terus google & cari makanan apa yang mengandungi banyak zat besi..
makanan yang banyak zat besi(iron) will help untuk tambahkan darah in our body..

lepas search tadi, now i already know :)
so kena mula makan lebih sikit yang banyak zat besi nihhh...
antara yang banyak zat besi is kurma..



need to buy many kurma lah..
buah delima also i need to find, as it quite difficult to find in Kuching,,

i tau yang kurma is really good for preggy women tapi i terlupa!!
huhuhuhu.....
sekarang dah jadi gini baru gelabah search google kan..
a lesson to learn..
tapi no need to worry lah, hopefully lepas ni it will be ok..Ameen.. :)
i will eat more makanan yang ada zat besi ni..

and my current weight for today is 65kg, 
increased from 63.5kg..
 :)



Tuesday, December 11, 2012

2 months ago, 5 months preggy!

Nak share gambar 2 bulan lepasss..
agak lama, but i still nak show off my 5 months preggy tummy!!
hehehe...
masa ni tak besar sangat pun..
bukan macam sekarang, dah macam kena pam!
nanti i show k..hehe
dengan berat nya lagi..
first time preggy, mmg its a new experience lahhh..
feeling pain here and there, but still u can enjoy the moment
:)


Sakae sushi mascot & I!

bukan main lagi mascot tu bertahan kat badan i yang tgh preggy ni,
cos mascot tu tak balance langsung!
asyik2 nak tumbang.. sikit2 nak tumbang..!
entah macamana la kondisi org yang kat dalam maskot tu..



snap snap!


camwhore while on the way to the spring
;)
shopping mall yang i ambik gambar dgn maskot kat atas tue...


saja nak tunjuk bag kesayangan.. 
hehehe ;P

rasanya pic bag ni masa keluar hari lain,sebab gambar dgn maskot tu i pakai beg lain..hehe
ni salah satu hantaran perkahwinan masa kahwin dulu,
given by hubby of cos..

nak crita sikit..
its a Sachs Laderwaren sling handbag, made of leather..
sangat ringan & selesa di pakai...!
(bukan nak promote k,ni i tak jual..saja je nak share..hehehe)

plus it has a lot of pocket!! betul2 banyak, rasanya ada 7 poket untuk letak barang!
sangat menyenangkan,sebab i tak berapa suka letak semua benda dalam satu tempat je,
nanti susah nak cari barang..
lagipun yang made of leather ni mmg my fav, sebab barangan leather as u also know,
 memang tahan lasak..
walaupun leather tapi beg ni mmg ringan! 
sangat sesuai dengan my condition sekarang ni,
yang dah tak mampu nak bawak beg yang berat2..
:)


Monday, December 10, 2012

the HOT Shopping mall in Kuching now :)

hot...
i mean really really hotttttttttt!!
so many people come here!
because...
its just OPEN! :)

yuppp..its a new shopping mall in Kuching...
the next 2 days is the grand opening actually,
but since the soft opening 29th November,
it always crowded!!
its a trending now i think.. ;)

this HOTtie shopping mall named Plaza Merdeka
:)








credit pic to: Jacky KakiPhoto



Saturday, December 8, 2012

Layan lagu lama di Muzikal teater P.Ramlee!

Ni gambar lama la jugak..masa bulan berapa entah,
bulan 10 atau awal bulan 11 gitu lah..

W.A.N ajak pergi tengok teater muzikal P.Ramlee..
ni dekat bangunan DUN lama kat Kuching.
sama tempat masa pergi Homecoming Concert Zee Avi dulu..

Dewan DUN ni still making me amazed..
I really like & love it, sebab cantik sangat2!!!!!
Tak caye?layan la gambar ni... ;)



Terlalu indah. terlalu cantik.
I was speechless masa tengok chandelier dia serta ukiran siling tu..



For me personally, its the most beautiful Hall in Kuching..
Dah rasa macam dalam palace dah...
Dengan ceiling yang seperti di awangan...



Look at the ceiling!!! 



Antara para pelakon Muzikal teater ni..
 i tak kenal pun sapa2.hehehe... W.A.N yang capture



pentas teater baru bermula..

Masa ni kan i bukannya sibuk nak ambik pic dorang tengah perform pun..
sibuk nak ambik gambar dewan ni sebenarnya...hehehehe
Terkesima :P

Dah lama-lama tu, baru mula layan & fokus tengok muzikal teater..
Overall..its not bad at all! really! :)
I really enjoyed listening to P.Ramlee songs! followed by the alunan muzik orchestra..
lagi lah dibuai-buai rasanya...feels really nice..
lakonan tu some of it I really enjoyed la..
but I prefer to hear them sing more!
this pregnancy I suka dengar lagu ala klasik & jazzy kot..
or memang dah lama suka...? entah la... ;)

Cuma yang W.A.N regret,
dia tal terpikir nak bawak my dad skali...
As my dad really pencinta muzik especially this kind of muzik..
As masa my dad muda dulu, dia antara penyanyi kat Sarawak ni.
tu lah yang W.A.N asyik mumbling masa tengah tengok teater ni,
nape la kami tak terpikir langsung..
takpe la,nanti kalau ada lagi event yang macam ni..
We will definitely should not forget..Again.
:) 


Friday, December 7, 2012

Wonderful Island to visit - Memory of last October ;)


Do u know where is this???





Its Pulau Mamutik Sabah!!!

gosh....how much I miss this place..........sampai termimpi2 last night ok! huhuhuhu..
Last night mimpi that I am there..again!
Hopefully one day will come true...Ameen 
:)


Pulau Mamutik ni tak besar mana, tapi..............
 coral & hidupan laut is super duper amazing & awesome & beautiful!!!!

Kitorang siap berenang dengan ikan nemo,ikan warna warni,ikan belang2,
macam2 jenis ikan yang cantik-cantik, exactly yang macam selalu tengok dalam tv..
plus ada yang lagi cantik dari tu!

Selain berenang-renang dengan ikan..
Batu karang macam-macam rupa & bentuk..
yang pelik2 pun ada...
tapi nak pegang tu....takut la. heheheehe
tak biasa. takut tiba2 geli atau gatal2 pulak kalau pegang..tapi rasanya takda pa2 pun..
saja takut terlebih..hehehe..



I went to Sabah with my husband, honeymoon laaa ;P
Memang no regret, sangat sangat sesuai  untuk honeymoon.. ;)
sapa2 yang nak plan g honeymoon, me & my husband highly recommend u to go here,
Sabah.

Sabah is one of the place for holiday that I can explain as
'Destinasi Bajet' gittew...thehee

kalau ada extra budget boleh la pilih pulau or resort or hotel yang lebih exclusive kan..
tapi kalau budget ala-ala kadar macam kami masa g Sabah ni.. pun cukup... really!
dapat makan seafood tiap2 malam dengan harga ynag murah lagi tu...
memang kami survey betul2 kat mana murah,tak nak tertipu dan tak nak terkeluar budget :)
kalau nak tanya boleh la email k..apa yang saya tau,saya boleh la share k uolls!
belom habis lagi cerita Sabah ni..nanti share lagi k..kalau rajin :P



Nanti dah ada baby, ada budget & rezeki lagi nak datang sini.....
Definitely, We will come back here...
:)



Thursday, December 6, 2012

berat badan turun.. *amazing!

Tadi check up kat klinik..
macam biasa, lepas cek urine kena timbang berat..
and u know what???
berat i turun ok!
hehehe.. mcm tak percaya..
but it is!
tapi tak lah banyak sangat pun turun, kalau turun banyak bahaya pulak for my baby kan..

the latest me..
:)



berat i turun 0.5 kg only..
dunno why lah nape I happy pulak berat menurun, padahal tengah preggy..
hurmmm..
padahal i makan banyak kot, selera makan time preggy ni mmg double dari waktu biasa tak preggy..
kalau makan tu especially yang mmg suka sangat makan sekarang ni, semua tak cukup single portion rasanya..
Double or Triple baru cukup!!
homaigod....


walaupun begitu,berat badan still ada berkurang...
Amazing! tu lah yang excited kot..hehehehe
ntah pape...


kalau kat kedai makan tu kan,walaupun rasa tak cukup tapi tak lah order lagi..
rasa malu pulak..haha
lagipun kena jugak berjimat, byk keperluan yang W.A.N kena tanggung buat masa sekarang..
so I kena la paham2 sendiri kan.. :)


look at my face..!
huhuhu..

banyak tumbuh2 jerawat, due to my pregnancy..
masa preggy ni,hormon adalah tinggi..
tapi tak pe lah,harap2 lepas habis preggy nanti ok lah..
sebab my sister dulu masa preggy she faced the same thing, 
habis preggy semuanya hilang dan kembali macam biasa..
harap nanti i pun macam tu jugak, Ameen :)



the latest Us!!! ;)







Always pray for our better living one day, InsyaAllah.. Ameen... :)


Friday, November 30, 2012

musim kenduri & Event Company owned by W.A.N

musim cuti sekolah ni biasa lah kan..
ramainyaaaa orang kahwin!!
tapi bagus la kan,no body can say kahwin ni tak bagus
hehehe :)

minggu ni W.A.N busy managed wedding..
dia kan ada event company..
lately busy dengan job wedding event ni lah..
Alhamdulillah rezeki :)

so, jarang lah spend time dengan dia minggu ni
busy sana busy sini.
uruskan perkahwinan pasangan & pastikan semuanya berjalan lancar..

tadi ada ikut dia ke akad nikah one of his customer..
esok pulak Wedding Receptiom pasangan tersebut..
kalau ada ambik gamber nanti kita share kan sini k..
Akad nikah & Wedding Reception pasangan ni kedua-duanya W.A.N yang incharged as a manager & planner

nak tolong promote lah business W.A.N ni ;)

Bukan event Wedding semata yerr..
SEBARANG JENIS Event boleh di atur & di uruskan :)

Semuanya bergantung kepada Demand & Budget anda..

Semakin besar Budget, Semakin Gempak & Tip-top lah hasilnya...
yang sederhana pun akan dipastikan uruskan sebaiknya..


kalau ada sapa-sapa berminat boleh je contact no ni k: 0168904015(WAN)
atau e-mail saya: wannefash@gmail.com

TQ :)













P/S: LIKE PAGE www.facebook.com/SaltanatBoutique
Saltanat Boutique menjual TUDUNG & SELENDANG silk dari TURKI yang mempunyai PELBAGAI CORAK yang menarik & unik!
LIKE jangan tak like ok!!! ;)



Tuesday, November 27, 2012

Kamar kami ;)

sekitar kamar kami..
dengan siling sekali uolls..hehehe
wahh..kamar pun nak tunjuk kann, tapi ok lah ada gambarnya daripada tak da..
dah bosan pulak buat blogpost tak bergambar..


foto di 'tangkap' & di edit oleh:
W.A.N my husband

lampu kamar kami.
lampu tu saya yang pilih,sebab suka..
W.A.N sebenarnya tak berkenan, sebab masa saya pilih & beli tu dia takda
tapi tak tau la sekarang,
nampak macam ok je dia... :P 



"Let's find the hidden object!!!"
nampak tak? jumpa tak? 
hehehe..


potrait di sisi tabir kamar ini..


masih ada bunga-bunga ni..
hiasan bilik masa kahwin..
sayang puilak nak turunkan,biarkan je lah..
masih mood pengantin baru ok.. thehehe!!
;)


Saltanat Boutique menjual TUDUNG & SELENDANG silk dari TURKI yang mempunyai PELBAGAI CORAK yang menarik & unik!! :)
like jangan tak like ok!!




Thursday, November 22, 2012

Saltanat Boutique - baru bermula semalam!!! ;)

sesiapa yang terpandang atau terbaca post ni, 
saya menyeru anda semua untuk singgah & like page ....



please like k!! 
please...please.......pleaseeeeee...... ;)

ni langkah pertama kami(saya & husband) untuk memulakan bisnes online menggunakan Facebook Page.. 
first baby steps lah kiranya kan...

saya berharap sangat korang dapat memberi sokongan kepada kami untuk
 mengukuh & memperkembangkan lagi bisnes kami, 
Saltanat Boutique yang baru mula merangkak ini...
Doa kan kami ya... :)



Let me explain a bit story about Saltanat Boutique..

Saltanat Boutique selling Turkish silk HIJAB & SHAWL.

All products Originally Made in Turkey.





Saltanat Boutique providing u many Beautiful, Modest, Attractive & Unique designs of HIJABS & 

SHAWLS which comes with Attractive COLOURS!!






It outcomes the authenticity of PERSIAN DESIGN.

Persian Design is very unique and have their own trademark & difference...!





Lets grab them as part of your Wardrobe Collections!!! ;) 


PM kami di Facebook Saltanat Boutique untuk sebarang Pertanyaan & Harga ok!! 
:)



Nak tengok Koleksi yang kami ada??

Singgah lah page Saltanat Boutique k...!

cara nak pakai atau gayakan pun ada tau.....!

nanti saya share kat sini pulak k 
;)


Wednesday, November 21, 2012

terbalik.

just taken.. am currently at a cafe to do some works.. 
need better wifi coverage, so i go here..hopefully i can finished it by today..
Ameen..

gambar ni taken via webcam using blog ni punya software..dunno lah why terbalik pulak..
tak pe la k....hehehe ;)
it currently me the chubby... 6 months+ preggy :)

Monday, November 19, 2012

Selendang & Tudung Turkish COMING SOON... :)

Saya akan mula menjual Selendang & Tudung dari Turki tak lama lagi..!!!
Dah siap photo semua nanti upload k..
so, tungguuuuuuuu~...... ;)

Pada yang berminat,  pilih-pilih la mana yang berkenan k..
Kalau bukan untuk diri sendiri pun, boleh je hadiahkan dengan orang kesayangan anda...
Design tudung & selendang tu nanti akan ada corak-corak yang sangat menarik & warna-warna yang sangat memikat hati!! warna-warni pun adaaaaa~ ;)

Especially yang suka kan trend 'colour-blocking', memang sesuai sangat untuk anda!!
Yang gemarkan corak bunga-bunga atau abstrak juga sesuai untuk ada miliki!

Beli jangan tak beli k, jangan menyesal pulak kemudian hari yang dikenan tu dah dibeli pembeli lain....!

Kerana setiap design adalah limited.
1 corak untuk 1 design!
tak ke kelassss tuuuuuu...!! hehehe..

InsyaAllah i will update soon those photos... :)


Saturday, November 17, 2012

sambungan of "those hectic day of mine"

Ok..lets sambung story entry “those hectic day of mine

On the fourth day dah tak busy, 
wedding ceremony dah settle semuanya.. 
so we had breakfast first at Madam Tang’s Cafe located at Petanak to have Laksa Sarawak! 
Oooohh... Laksa Sarawak is always my favourtite, 
especially during this pregnancy! Hehehehe.. 
Since this was the first time auntie came to Sarawak, 
so we bring her there to taste it. 
And u knows what, she like it!!!

Well, Madam Tangs’s cafe is one of the places that offer the best laksa in Kuching!! 
A very famous one u know.... ! 
All of us ordered Laksa Sarawak except my hubby whom had Beef Noodle or in Malay it called Mee Kolok. Mee Kolok also a Sarawak Cuisine..

But during this pregnancy i dunno why, 
i don’t really want to eat Mee Kolok, i prefer Laksa Sarawak for moreeeeee!!! Hehehee..

Madam Tang's Cafe at Petanak

the menus...

yummy!!! i want it now...! oh my~

Credit to google for those pictures

With full stomach, then we decide to go to Damai Central.
 On the way before we reached Damai Central, 
we stopped by to visit Makam Sultan Tengah. 
The makam is not far from Damai Central,for about 8 minutes. 
To share a little bit history, Sultan Tengah is the last Sultan of Sarawak.

After that, we went to Damai Central.
 Had some drink first at the food court before we Jalan-jalan di tepi pantai... 
So many many visitors came! biasa la hujung minggu kan..  
Plus banyak jugak pengantin yang datang to have their photo shoot.. 
Memang patut pun ramai yang suka buat photoshoot kat situ,

like who don’t like beach with a beautiful scenery rite??  
Camni la rupa Damai Central if u wants to know J



wonderful view...


Pictures credit to Google




Friday, November 16, 2012

Coach Holiday 2012 - My Must-Have

Wish one is your wish list guys?????? 
Name one of them..!

Love at the first sight, for the first time i saw it...
I fall in love with it, I know I want it.. 
really really want it!!!

Dear Coach, this LEGACY LEATHER DUFFLE - Tourmaline is my dream!!!!

I must tell that to own Coach Product has always been my wish list. 
Coach Holiday 2012 collections are brilliant! 

In terms its color, cutting & design really made me amazed.
About how much i love those color, even words can’t describe....  
Especially this LEGACY LEATHER DUFFLE - Tourmaline handbag!

Oh my...i just love the color and the design..
 Moreover, this handbag is made of leather. 
I always love leather products so much! 
And of course because it is Coach! 
This bag is simple but it looks very stylish, which attracts me the most.

Furthermore, this big size of handbag suits me the best especially to go on holiday or vacations as there are important items for holiday that I must bring such as sun block, mini notebook, camera, maps, purse and my sunglasses!
One of the most reason why I wanted this bag so much is because I don’t have a handbag that suit me the most to go on a holiday. 
Like my previous holiday vacation at Sabah, Malaysia which I went last month with my husband, 
I totally relied on my husband’s travel bag to put all of our stuff together. Even the tiny and simple things like mini note book, maps, sun blocks and sunglasses.
This made me hope that I have my own stylish bag to put my stuffs in it!

I would really love to keep in style even on holiday.
Just imagine, while wearing swims-wear and lying myself on the beach, 
with this Coach handbag next to me.. 

Oh my god..... It’s just sound so perfect!!!  
It surely makes and helps me a lot to keep in style! 
I know it will look very stylish!
Oh...i really want this bag very much!!!

Who don’t love Coach right? 
I can tell that everybody would love to own them!

The most reason why I really want to win and own this bag is because right now, 
I can’t afford to have it or buy it on my own, while now I really want it to be mine...

If I win this, it will be very much appreciated as I will accept it very thankfully as my pregnancy gift... 
My most wonderful and precious pregnancy gift-EVER!! J  


Salam Maal Hijrah :)

Salam maal hijrah :)
semalam tak buat apa pun
pagi attend friend wedding,
pastu balik rumah and do nothing!
layan dvd,baring2 only...huhuhu
time preggy ni, asyik rasa nak makannnnnn je..
kalau dah lapa tu, rasa cam nak makan orang pun bolehhhh
adoiiiiiiiiiiiiiiiiii.............
T____T
kena work hard la nak trn kan berat nanti...
hopefully dapat less my weight nanti.. Ameen... :)

Thursday, November 15, 2012

Don't give up guys ;)

trending in the radio now...
super duper nice song..enjoy! :)

Tuesday, November 13, 2012

Those hectic days of mine..

went to clinic for check up today afternoon.
Alhamdulillah everything is fine.
my baby and me in a good condition
and the nurse said my baby is an active baby!
and i am so glad to hear that..make me feel happy and good :)

now what am i doing beside writing this blog post is hearing music for relaxation,which i found in youtube..
keep listening many of then..from balinese spa music to thai spa massage music..
i feel so relax now after those hectic day but fun i had for last 5 days..

For those 5 days i am really became a hectic preggy lady..
but it was all fine since i am enjoyed my time and having fun..plus so much eating..hehehehe
its all happened because one aunty whom help my husband and his fellows a lot during their stay in KL before..
it was her first time came to Kuching, so since we're free
we're pleasure to bring her here and there jalan-jalan around Kuching, lepak-lepak, makan-makan,..
and not to forget her main reason that she came to Kuching was to attend our friend's wedding..
which was a really awesome wedding ceremony!!

For the first day she came we went to the 'Malam Berinai'
first I taught only to see the bride berinai..but it was not.
because.......
everyone who came can berinai....... for free!!
*oh..i love free things :P
and of course i want to berinai..for sure! thehehe..
the woman did henna on my right hand and she drew peacock design on it..
i like it so much but it did not stand last...now the henna already gone..only some left..huhuhu
but thats ok.

For the second day which was Friday,
we went again to the bride's house, for Akad Nikah ceremony..
the ceremony was a really smooth and lovely with some sentimental moments
the family is a very loving family, can see that they're really love and close to each other..
saw them tears made me feel like i want to cry tooo!oh no...
but luckily i can handle myself from tears..hehehehe

For Saturday, the third day..
we attend the wedding reception which held on the night
i can really say that,it was one of the best wedding reception i had attend all my life..
everyone was anjoying their time there..
with the bride & grooms shortfilm video,
their pictures played in slideshow since there were kids until now,
with their siblings became the emcee of the meaningful night the family and
played instruments & singing during the guests started to eat, speech from their close family & fellows..
all of it just really amazing! really..

plus not to forget of couseeeeeeeeee...the food!!!!
it was all so delicious!

what we did on forth and fifth day, i will share later if i extra 'rajin'..
;)
i'm still feel quite tired, need to have more rest..



Oh.. I gain some more weight,  today my weight is 64kg..
Means now officially berat i dah naik 10kg!
*oh my god. T___T

but i don't worry as i don't need to worry.
as long as my baby and me is healthy.. ain't it?
Ameen :)

Tuesday, November 6, 2012

My eyes bleeding! sobs...

my eyes bleeding..
and i did't get 5 days MC!! lol.
hehehe..

actually here is the story..
last night was a bad night for me.. :'(
dalam pkul 4.30 i terbangun dari tidur pastu rasa macam badan ni masuk angin..
masa nak ke toilet tu sendawa pangjangggg sangat & ulang banyak kali.
rasa tak sedap badan.
try nak tido balik,tapi langsung tak dapat tidur.

then i bangunkan my love told him to change the sleeping position
cos i can't stand to sleep near the fan as my whole badan rasa banyak angin
and i told him i'm gastric
just after that i think i wanna puke!
apalagi, i terus pergi toilet, and puke!
i puked 3 times last night!
and its Horrible..!!! seriously.
cause i kan tak da morning sickness selama pregnant ni..

after the 3rd puke i feel much better..
lepas muntah rasa penat sangat kan, nak bangun dari tidur pun susah..
so pagi tadi pukul 11 pagi baru bangan tido..
my love bought me milk & made Nasi Goreng for breakfast..
thanks love!!!

yang ada gastrik tau la kan, susu always the best penawar gastrik..
especially kalau masa awal2 nak gastrik tu trus minum susu,tak jadi nak muntah dah..
kalau i laaa..hehehe

lepas tu,my love went out..
after he went out, i took my bath.
lepas mandi lap-lap muka,
and u know what???
i perasan muka i tumbuh bintik2 merah kecik2 dan Sangat banyakkkkkk!
mula2 i ingan kan jerumut,
pastu i tringat mungkin sebab i muntah malam tadi,so jerawat pun tumbuh banyak2.
cos my sister dulu masa dia pregnant dia salu kena camtu,tapi lepas pregnant semua tu akan hilang..

lepas tu kan,i tengok mata i.
i tengok ada Darah!!!!
i just so damn worried at that time!! gosh....i dah bingung i sakit apa ntah ni
both of my eyes ada darah beku! sebelah kiri banyak,sebelah kanan sikit..
kalau tengok camtu je mmg tak nampak sangat,tekan kelopak mata bahagian bawah ke bawah baru nampak..
i trus texted my husband to take me to the clinic..

Masa kat clinic,i crita la apa yang berlaku kat doktor tu.
dia cakap, everything is okay..u no need to worry..
dia cakap i puke teruk, so tekanan badan masa muntah tu tinggi sangat so ada darah pecah..
since i am pregnant,hormon memang tinggi sangat.
dont't worry sebab this bleeding akan bilang sendiri,
yang bintik2 kat muka pun akan hilang sendiri (which orang sarawak panggil Buyoh: sakit masa pregnant,but will automatically disappear after the pregnancy)
so,he just gave me eye drops, and asked me not to worry...
baru i rasa lega,Alhamdulillah everything is ok...

and hopefully, darah beku yang kat mata ni cepat la hilang..
geli jugak nengoknya tau...merah terang.huhuhuhu

Harap sangat semuanya akan ok macam sebelum ni & semuanya baik2 saja..
Ameen....
:)





Monday, November 5, 2012

Did some cooking yesterday..& i share some recipes!

After a long time not cooking except simple cooking like frying & cooked maggi mee,
at last yesterday i did some!
fuhh..i dont know why lately i dont like to cook,not because of the smell..
cos its fine for me..since my early pregnancy,i dont have problems to smell certain cooking.

i think lately i don't like the taste of my own cooking..
like days before,i cooked nasi goreng but it turn me frustrated cos i dont like how it taste.
i didn't enjoy it at all.huhuhu~
but i love my hubby cooking otherwise! hehehe..
really enjoyed eating when he cooked Nasi Goreng for us during breakfast..
like always, he's way more better than me in cooking!hehehe
even his maggi mee also nicer than mine! *over :P
maybe baby inside me like his cooking rather than mine..oh nooo!!
hiks!

oh. yesterday i can't go to the Spring shopping mall to see Greyson Chance autograph sessions there..
because, my mom decided to have sembahyang hajat for my 2 lil brothers whose having SPM next Monday..
all the best to you guys! don't forget to study! especially for the one who re-seat this exam :)
my mom invited few of my lil bro's friend to perform the prayer together..

so my mom asked me to do some cooking..
so i cooked nasi lemak with boiled eggs and Ayam Goreng Gula Melaka
and Sausage with Button Mushroom bun-i used simple & the most easy way..... ;)

so here i think i wanna share the recipes...
sorry that i forgot to take pictures..
after finished eating i realised that i forgot to take them...huuhu


RESEPI AYAM GORENG GULA MELAKA

  • Kira-kira 20 ketul ayam
  • 3 biji bawang merah
  • 4 ulas bawang putih
  • 1.5 inci halia
  • Sedikit garam
  • Sos Tiram
  • 5-6 sudu Gula Melaka 

Caranya:

  • Tumbuk atau blend Bawang merah, Bawang puting & Halia
  • Ratakan garam secukup rasa pada ayam
  • Gaulkan sekali Bawang merah, Bawang puting & Halia yang telah ditumbuk pada ayam.
  • Masukkan Gula Melaka & Sos Tiram (jumlah mengikut citarasa..kalau letak lebih lagi sedapp!!)
  • Gaulkan rata & masukkan sekejap ke dalam peti sejuk kira-kira 10-15 minit.. lepas tu dah boleh goreng dalam minyak panas!!!
  • SELAMAT MENCUBA & HAPPY COOKING!! :) 
Actually sama je dengan Ayam Goreng Madu, tapi yang ni guna gula melaka..save the budget uolls! ;)
tapi rasa tetap sedap & manis2.. yummyyyyy~!!!!
hasilnya pun macam ayam goreng madu, warna ayam sedikit gelap & berkilat..


RESEPI BUN SOSEJ SERTA CENDAWAN BUTANG

  • 1 1/2 paket Sosej
  • 1 tin Cendawan Butang
  • 16 keping roti bantal
  • Mentga atau Marjetrin
  • Sos Cili Life & Mayonis
  • Sedikit Garam
  • Sedikit Lada Hitam
Caranya: 
  • Ratakan Mentega pada permukaan roti bantal
  • Sosej & Cendawan butang dihiris halus
  • Gaulkan Sosej & Cendawan dengan sedikit Garam, Lada hitam, Sos Cili & Mayonis secukupnya & mengikut citarasa anda...chewahhh!hehehe... Letak lebih sikit Sos Cili & Mayonis lagi sedappp!!
  • Ratakan Gaulan yang terhasil di atas roti bantal..susun banyak mana nak letak sosej & mushroom ikut citarasa..
  • Nak lagi SPECIAL,taburkan cheese sebagai topping..super duper yummy!
  • Masukkan ke dalam oven sehingga roti sedikit keras serta sosej & mushroom masak.. tak lama, suhu 150 celsius dalam  agak2 10-15 minit dah masak..
tapi kerana oven yang ada kat rumah i dah uzur,amik masa dalam 20 minit la nak masak..tu pun kena selalu check takut terhangusss..tapi resultnya semalam super ok! tak hangus,cukup masak..

All my lil bros & hubby enjoy eating them!! and i am happy making it :)
cuma semalam tak letak cheese..kalau ada cheese mesti lagi meletopppp!!!! *over.
hehehehe

SELAMAT MENCUBA & HAPPY COOKING TO YOU!!!!









Wednesday, October 31, 2012

Greyson Chance live in Kuching!

hehehe..not really a fan punnnn....
but its kinda fenomena in Kuching rite now...!
especially the school students rite here..! its a real big fenomena for them!


biasa lah kan,mmg evarage umur tu pun fans Greyson Chance..
kita tumpang sekaki je cause kita ada 2 tiket ke Hitz.fm Birthday Invasion in Kuching!
tak sure lagi la nak pegi ke tak..
rasa malas nak pegi,tapi syg jugak ada tiket tapi tak pegi..

lagipun yang lest year punya i ada attend..
which last year's location was much better than this year..
tengok la macam mana,pegi tak Jumaat nanti..

Khamis pulak ada Autograph session with Greyson Chance..
wahhh..i tau ok~ dah macam big fans dah..hehehe..
tau dari fb of cos..rasa nak pegi pulak yang hari Khamis ni..
ingin nak tengok crowd & fans..mesti meriah..
since it will be held at The Spring Shopping Mall..
i think mesti ramai sangat yang datang
kuching people..see u there!! :P