Tuesday, November 15, 2011

Hujani Cendawan

sekarang ni dah mula kan musim hujan dengan lebatnya.
petang semalam,mmg lebat sangat2 lah hujan.ada petir pulak tu.
mmg kuat sangat bunyi.macam kat luar bilik je.gerun lah.
lepas tu,trus hilang coverage kat sini.
mmg takda langsung.
lama jugak orang kuning tu menghilang.
dia takut petir kot.hehe.
tapi bez la hari hujan,bez sangat tidur.
macam tak nak bangun2 dah.
so hasilnya,hari ini saya sangat malas. =_='
mengantuk sepanjang hari. huhu.

apa nak crita hari ni eaa..
hurm..
oh. hujung minggu ni kan cousin saya kawin.
sabtu dia bertunang, ahad dia kahwin.
my mum suruh saya buat kek sebagai hantaran tambahan untuk cousin saya.
kira nya as a gift la kan.
tapi cam berat pulak hati nak membuatnya.
mcm kekeringan idea bout the decoration.
untuk hantaran,of cos nak kena deco cantek2 kan.
tak kan kosong je decoration untuk topping kek tu.
ada la jugak some idea tapi cam memerlukan extra bajet  pulak.
lagi satu,bajet cam kurang laa..
takkan i nak bagitau my mum yang i tengah kurang bajet.so i tak dapat buat.
or i patut bagi tau jer dia...hurmm..
kalau bajet tu my mum kongsi dengan i takpe la.
tapi dia suruh i sorang buat keknya serta deco termasuk kos.
oh my..
kalau ekonomi i ok skarang ni, i tak kisah pun.
tentu i rasa teruja nak buat hadiah2 atau kek2 nih. ;)
tapi mcm mana skarang ni?nak buat ke tidak..huhu
kena pikir dulu la.


Tengah hari tadi,i rasa lapar.
padahal baru ke breakfast nasi lemak jualan sendiri.hehe
teringin pulak nak makan handmade mushroom mee.(mee cendawan)
located at belakang Parkson,Kuching.
foodcourt kat blakang tu,ada satu stall yang jual mushroom mee ni.
rasa nya kat Kuching ni,dia sorang saja yang ada jual mushroom mee.
atau ada kat tempat lain tapi i yang tak tau.
tapi, mushroom mee dia mmg super sedap!
tak jemu memakannya..wahh.haha.
so,i pun pergi la sana.so i drive..
then sampai.

rupa2nya stall tuh tutup! oh no.
frust sangat :(
terpaksa la i order nasi ayam kat food court tu.
ayamnya banyak+harganya murah.
tapi rasanya tak mengancam.huhu.
tapi takpa,asalkan dapat makan dan tak lapar lagi! hehe :)

terpikir pulak,musim hujan ni for sure banyak kulat cendawan yang tumbuh kan?
so,terhasil lah post title ku ;)



Hoping for a better day tomorrow..hope me no malas malas anymore. :)

2 comments:

Ain Atika Zailani said...

hahahhaha fine...macam tu je cari tajuk entry...cehhh.....=p

Miss Anne said...

haha..kering idea,tu lah sbabnya.. :p
post title mmg i ssh jugak nak pikir..hehe
u prasan tak u write the first comment in this blog!!!

a big THANK YOU to YOU!!!! very2 muchosss :D

eh.nama kita sama lah.saya pun Ain jugak :)