Thursday, November 24, 2011

Kering Khamis

actually,otak cam kering dan tak tahu nak crita apa.
sebab tu la post2 yang sebelum ni pun pendek semacam.
mungkin agak sibuk sekarang cos dah mula niaga petang.

eh.tringin lah nak crita lebih pasal post lalu 'When good things come' tu.
tapi belum masanya kerna sesuatu itu masih belum berada di depan mata.
wahh.haha.
i'll write and share here sekiranya sesuatu itu benar2 sudah ku terima.

things that is confirmed but i didn't receive yet..
even though it is really a good thing to me,
and its part of my wish before 2011 close its 'curtain'.
just because it still has not been received,
it still make me hoping,..crazily.. damn.me.   =.='

Last night something happened in Kuching.
I heard this from him..

Like in a thriller movie to me..
But it is real.randomly happened here.
Story2 in malay language lah.penat lak nak translate..haha. :P

Malam semalam kat bawah jambatan kat salah satu jambatan yang besar kat Kuching ni,
ada orang bunuh diri.
kira-kira jam 3 pagi kalau tak silap.
ramai sangat orang dan banyak kereta berhenti kat area jambatan tu.
'him' dlm perjalanan nak balik rumah tengok ramai sangat orang dgn bomba2 kat bawah jambatan tu.
so, dia pun singgah lah and tanya apa yang berlaku.
yang berlaku adalah mungkin seorang atau lebih dari seorang tlah bunuh diri.
bukan terjun dari jambatan tu.
tapi dari bawah jambatan mangsa pandu kereta dan pecut terus ke dlm sungai.
so at the end,bomba keluarkan kereta yang dah tenggelam dan mangsa yang dah mati lemas.
bercampur baur perasaan bila dengar kisah ni.
mungkin kerana byk spekulasi lain mengenai peristiwa ni.
tapi tak sure lah kebenarannya.
so,tak brani la nak bagitau lebih2.itu je lah.

Mungkin kisah2 camni boleh jadi pengajaran and peringatan buat diriku sendiri.
That maybe i am still lucky.
and to be more thankful for everything i have.
and for burden that i have now, take it as a challenge.
and don't blame to others.
cos that's what i think i often do. huhu.

2 comments: