Saturday, December 17, 2011

Aktivitasiku Minggu Lalu

minggu lepas macam event kat Kuching.
best. sebab Kuching memang jarang ada aktiviti yang menarik.
seriously.
hujung tahun ni lah tiba mcm2 event yang happening kat sini.

Ni story hari Khamis, Jumaat dan Sabtu dalam satu.
Ahad tak g mana2 pun sebab niaga haritu.
kena masak dan prepare barang jualan.
penuh semangat.
sebelum2 ni,hari Sabtu & Ahad memang off. cuti. goyang kaki.
tapi kerana betul2 kena make a good saving sekarang.
kena gigih kan juga hati dan diri ini.
niaga jugak hari minggu.
penat letih kena tolak tepi.
betul2 kena work hard sekarang.
bak kata pepatah,nak seribu daya kan.
wahh..hehe.

adalah sebabnya kenapa perlu sangat betul2 saving sekarang ni..
tapi,nanti2 lah share kat sini.. :)

Oh. Khamis lepas lepas niaga rasa lapar sangat.
tambahan pulak habis niaga terus g jogging.
Perut berkeroncong lah alamatnya...

so.me and 'him' g makan kat food bazaar at the Spring.
both of us memang suka makan kat situ.
sebab sedap! portionnya banyak! berbaloi-baloi...
hehehe..
tambahan lagi kami regular customer kat satu stall kat situ.
memang diorang akan bagi portion lebih.
tanpa cas tambahan. hehe.

tapi hari tu tak makan kat situ.tapi makan kat sini.

Thai Me Up!

Makan Phat Pat with squids and rice.
sangat sedappp!
kerana selera sangat dan tak sabar nak makan.
terus lupa nak amik pic makanan tu..huhu
takpa lah.
lain kali ada makan Phad Pat lagi boleh la share kat sini. :)

gambar makanan tak ada.
gambar manusia kekenyangan ada :P

dah kenyang.. :)

'him' pun dah kenyang.. :)

: Thamat Cherita Khamis :

Hari Jumaat pulak,lepas niaga tak g jogging.
sebab nak g BCCK.
cos ada hitz.fm's Birthday Invasion kat sana!
concert lah.
ada Mizz Nina, Nadhira, Pop Shuvit and some local bands here.
the concert overall very awesome!
best yang teramat.
Pop Shuvit performed amazingly!
very the international gitu.
tak tahu mcmana nak describe.
just the way so amazing and powerful perfomance! love it so muchhh!
Mizz Nina as well.
she performed and dance amazingly too!
she's so energetic! her dance was very hot & sexy..admired it! 
Lucky Noh.hehe. :P

anyway,tak dapat nak snap photo sangat.
sebab gelap kan.
lagi pun camera hp ni low quality.
so ini saja yang dapat di snap.tu pun dari jauh.

lighting sepanjang concert ni cantik sangat!

: Thamat Cherita Jumaat :

Bermulanya hari Sabtu..
yeay!! my off day! hehehe :D
bila dah cuti,of cos la nak date with 'him' kan.

tengah hari keluar rumah terus g lunch.
makan kat McD.
dah lama sangat I tak makan kat McD.
teringin sangat nak makan DoubleCheese Burger.
So,ke McD lah kami. :)

one set for each.is it enough? :P

can u see the black pepper all over the fries? cos 'him' likes it.. :)

yup.dia mmg suka sangat makan spicy food.
i mean, very very spicy!
sampai i pun dah terjebak sekali.hehe.

lepas lunch,jalan2 kat the Spring,
pun ada event kat situ.
Tweet-Kuching rasanya nama event tu.tak ingat dah.
agak boring lah to me.
tapi rasanya best bagi yang ada tweeter.
but not to me.cos i don't have any tweeter acc. T_T
best for them cos they got a chance to perform their talent during the event.
ramai jugak lah yang datang to watch and support their friend yang performed.

lepas habis semua,saya balik rumah.
kena mandi.
cos lepas tu nak g satu lagi event kat BCCK.
memang la bukan kemestian nak g event2 ni.
but bcos we received some ticket given by a friend.
so,pergi je lah.
rugi pulak tak pergi kan.
bukan selalu ada event2 camni.
so,kami g event ni.

Anugerah Carta Borneo Era

event ni tak lah sehappening hitz.fm Birthday Invasion.
but still jugak ramai yang datang.
Artis2 yang perform masa ACBE ni: Hafiz AF, Najwa Latif, Stacy, Pop Shuvit, Mizz Nina & some local bands here..
Best dapat tengok Pop Shuvit & Mizz Nina perform sekali lagi.dua malam berturut-turut!
hehe.
Local bands yang perform pun best sangat!

Yang tak best nya....
i meant kurang best lah.to me..
is pemenang anugerah tu.
Anugerah ni ada 3 jenis anugerah.
Kalau termasuk 1 anugerah khas ada 4 lah semua nya.
Anugerah khas Borneo dimenangi oleh Hafiz AF.
well.he deserves it.really.

yang kurang best nya 3 lagi anugerah tu...
ketiga-tiganya dimenangi oleh orang yang sama!!!
oh..i memang rasa tak puas hati.
rasa menyampah pun ada.
haha.
whatever me =_='
really.sebabnya i tak minat yang pemenang tu.
dan rasanya ada yang lain lagi deserve anugerah tu.to me lah.
tapi.nak buat camna kan.maybe dia lagi banyak peminat.
so vote pun lagi banyak dari yang lain.
siapa nama pemenang tu pun i dah tak ingat.
penyanyi kat Kuching ni.

i takda snap photo sepanjang ACBE ni.
kalau snap rasanya tetap tak nampak.
yang nampak hanya lighting saja.huhu..

but overall i am happy.
cos lama dah tak merasa g konsert kan besides Zee Avi Homecoming Tour haritu. :)

ok lah.tu je entry untuk kali ini :)
Selamat Hari Sabtu...


2 comments:

hamzah ian said...

lama dah aku tak p konsert.. huhu

Miss Anne said...

takpe. u lagi best..tgk ombak rindu dgn ada heroinnya sekali kat situ! i saw in ur blog. :)