Sunday, January 15, 2012

Think i need a masseur.

minggu ni tak niaga sabtu dan ahad.
kata nak rilex goyang-goyang kaki.
rupanya tidak.
frust jugak sebab tak sempat langsung nak goyang-goyang kaki.
kedua-dua hari adalah sangat pack.

semalam my mother called me..
(my mother is not the same person with my mom..my mom is another person..)
there's a story behind it.. no conflict.
it's just my faith. since i'm still a newborn; a baby.  :)

oh.my mother nak buat majlis makan selamat untuk my newborn nephew,Danish.
u're so cute baby Danish!

tak jemput ramai pun. just family terdekat saja.
so,my mother called to ask me to help them preparing foods.
my mother nak buat Nasi Bacaan (a javanese cuisine)
since dia ingin nak makan and based to what my mother told me,
org jawa dulu2 kalau ada kenduri for newborn babies,
biasanya mmg Nasi Bacaan akan jadi sajian utama.
since kami mmg keturunan jawa.
and also have malay and chinese blood in us.

so,dalam pukul 9 pagi mula prepare dan masak apa2 yang perlu
i tolong macam2. hari ini pun sama.
except cooking the main dish.

tolong kopek2 bawang,ubi,halia.
potong bahan bermacam-macam lah bahan.
goreng ikan, sohun, telor..yg simple2 ;)

macam simple kan.. tapiiii..
fuhhh..memenatkan sangat2!! really!
cos bukan sikit yang perlu di prepare. tapi banyakkkk.
semalam ok lagi,tak banyak sangat.
tapi hari ni... i karamm u.
u know what i mean rite? :)
prepare brgn cam kenduri kahwin je.

but worth it for an experience lah. of cos.
banyak yang dapat di pelajari mengenai ilmu di dapur pada hari ini dan semalam.
hiks.
means i dah layak & lulus jadi bini yang berkerjaya sebagai suri rumah sepenuh masa.
eh?hehe.. :P  

am i kidding???
no. i'm not.

its my ambition in long future..hiks.
not now.
now i still have lot of things to do which i need to achieve.

oh.hari ni tolong my mother prepare barang masakan for dal and nasi briyani..
its for the opening of my sis's new cafe. so many people came today!
located at Plaza Astana Kuching named 1 Satay Ceko
wahhh..promote uolls    :P
Satay Ceko is turun remurun of my family business since yearssss ago..
since 40 years ago? or maybe more? i'm not sure.
its since my grandfather still young.

erm.what else i want to share?
oh.i don't take photo at all for both days since i'm so busy..
when i'm free for a while,of cos i need some rest.
so,no picture is taken.
:)

i typing this with my tired fingers and body..
i think i need a massage. really.

esok niaga.this means that....
i takda rest langsung minggu ni ok!
langsung tak sempat nak goyang kaki.

waaaa..
congrats to myself! clap*clap*!
i'm a super girl!!!!




eh???!!!

;)


5 comments:

Sha.Az said...

nasi bacaan tu macam mana? post la gambar sikit. nak jugak tau macam mana rupa dia. hehehe

Miss Anne said...

nasi bacaan lebih kurang cam nasi ambeng. nasi ambeng tau?hehe..
kalau x tau search je kat google ;)
tapi ada beza bhn2nya.
style makan sama je,letak dalam satu dulang besar,gaul2 bhn2 yang ada dlm dulang tu pastu makan ramai2.tu lah yang buat selera bertambah2! hehe.

Un Phat Lee said...

time berniaga tu.tido je.hehe

fenni yorena said...

blogwalking! nice blog! follow each other? :)

astorytohear.blogspot.com

Miss Anne said...

Un Phat Lee: tido masa niaga?
ntah ke mana brg niaga,entah kemana customer klau cmtu.hehe

fenni yorena: thank you so much! oh.no prob!
lets follow each other :)
will follow youuuuu~~ (like digi song...hehehe)